Waar staat Stichting Brisa voor?

Eind 2008 was er een oproep van voormalige burgemeester van Groningen, Jacques Walhage, aan Caribische Nederlanders in Groningen om een adviesraad te vormen. De Nederlandse gemeenten met een grote groep Caribisch Nederlanders kampten met het probleem om aansluiting te vinden met een deel van de doelgroep. Om dit te overbruggen werden er adviesraden opgericht bestaande uit Caribisch Nederlandse vrijwilligers. Zo werd Stichting Brisa in Groningen op 23 februari 2010 opgericht.

‘Brisa’ betekent ‘frisse wind’ in het Papiaments en in dit geval wordt het in verband gebracht met de ‘noordoostpassaat’, een heerlijk verkoelend briesje op de eilanden in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Stichting Brisa levert een positieve bijdrage aan de participatie tussen de Caribisch-Nederlandse gemeenschap en de Nederlandse samenleving, door waardevol advies te geven, wederzijds begrip te kweken en mee te denken over politiek en sociaal beleid om als doel een positieve beeldvorming te creëren van onze gemeenschap in Groningen.

Relevante Artikelen…

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.