Ons bestuur

Stichting Brisa bestaat uit de volgende leden:

Karen Tromp-Hunte

Voorzitter

Karen Tromp-Hunte is geboren op Curaçao en opgegroeid op Sint Maarten tot haar 10e jaar. Daarna is ze naar Curaçao verhuisd waar ze haar VWO diploma heeft behaald aan het Radulphus College. Met 18 jaar is ze naar Nederland verhuisd om Bedrijfskunde, afstudeerrichting International Business, te studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Na haar studie heeft ze verschillende functies vervuld binnen de Nederlandse overheid. Sinds 2015 is ze werkzaam voor de gemeente Groningen als teamleider preventieve aanpak kindermishandeling, senior adviseur jeugd en coördinator 18-/18+ jongeren.

“Ik ben getrouwd en moeder van 2 jonge kinderen. Daarnaast zet ik mij vanaf 2009 in voor Stichting Brisa en ben ik sinds 2011 voorzitter van de stichting. Ik vind het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, kennis en ervaring te delen om anderen vooruit te helpen. Toen we de oproep kregen van de burgemeester van de gemeente Groningen om als Caribische Nederlander mee te doen aan de oprichting van een adviesraad van en door Caribische Nederlanders, zei ik meteen ja. Met het idee om onze doelgroep te helpen en te laten zien dat onze mensen meer zijn dan wat er in de media naar voren komt. Wij zijn onder meer creatief, vrolijk, warm en slim!”

Swinda Stamper

Vice-voorzitter

Swinda had een mooie en onbezorgde jeugd op Aruba. Ze wist altijd dat ze het eiland zou verlaten met als doel hulp verlenen waar noodzakelijk is. Ze wilde altijd een leidinggevende functie bekleden. In 1987 is ze naar Nederland verhuisd en begon ze direct met haar studie  Commerciële Economie. Na het afronden van haar opleiding, heeft ze haar passie gevolgd; mode en onderneming. Ze heeft de opleidingen ‘Mode en Kleding’ en ‘Ondernemerschap’ met succes afgerond. Hierna heeft ze talloze korte opleidingen en cursussen gevolgd.

“Ik heb altijd een enorme drive en doorzettingsvermogen. Ik hou van adrenaline. Mijn agenda is altijd net iets te vol. Ik ben zelfstandig ondernemer, voorzitter van mijn eigen stichting, vice-voorzitter en daarna voorzitter geweest bij platformzelforganisaties voor 10 jaar, vice-voorzitter bij Stichting Brisa, bestuurslid van WMO, en bestuurslid bij andere organisaties bijv. FNV vrouwen Noord. In 1989 heb ik besloten dat ik graag een steentje wil bijdragen aan mijn gemeenschap. Dit doe ik tot op heden met veel plezier. Als je elke dag iemand kan helpen en blij kan maken, waarom zou je dat dan niet doen?”

Ayschlaine Profas

Penningmeester

Ayschlaine is geboren en getogen op Curaçao en heeft daar 27 jaar gewoond. Ze is naar Nederland verhuisd om te studeren en na het succesvol afronden van haar studie heeft ze besloten in Nederland te blijven. Ze is getrouwd, heeft een dochter van 6 en woont in Beijum, Groningen.

“Nu woon ik meer dan 10 jaar binnen de Nederlandse maatschappij. Ik ken de uitdagingen (zoals het vinden van een baan) waarmee we worden geconfronteerd als je een migratieachtergrond hebt. Graag ondersteun ik anderen, die ook een migratieachtergrond hebben. Dit is ook de reden waarom ik als bestuurslid bij Stichting Brisa ben toegetreden. Ik wil andere Caribische Nederlanders ondersteunen, maar ook wil ik meer verbinding creëren binnen onze doelgroep. Als penningmeester van Stichting Brisa heb ik niet altijd direct contact met onze doelgroep. Mijn rol is dat ik mijn collega bestuursleden faciliteer met vraagstukken over Caribische Nederlanders, Gemeente Groningen en andere instellingen. Dit doe ik met veel plezier!”

Dudley Sambo

Bestuurslid

“Ik heb van jongs af aan een diep gewortelde passie om mensen te helpen. Ik ervaar veel genot wanneer ik mijn kennis, ervaring, talenten en gedrevenheid kan inzetten om een doel dat gerelateerd is aan mijn passie te bereiken. Bij Stichting Brisa liggen die kansen voor het oprapen. Daarom ben ik lid geworden van deze stichting.” Kort na zijn immigratie naar Nederland in 1993, heeft hij zichzelf ingezet bij verschillende organisaties in Groningen die toen al actief waren om mensen uit het Nederlands Caribisch gebied te helpen of te ondersteunen op een of ander manier.

Toen hij ongeveer 11 jaar geleden werd uitgenodigd door het bestuur van gemeente Groningen om deel te nemen aan een startende adviesberaad speciaal voor de bewoners in Groningen met een Antilliaanse komaf, heeft hij direct ja gezegd. Sinds dien maakt hij deel uit van de inmiddels 10 jaar geleden officieel opgericht bestuur van Stichting Brisa.

Davally Marcos

Bestuurslid

Davally Marcos woont sinds 1998 in Nederland. Ze is Christelijk opgevoed en is ook in de kerkgemeenschap actief. In 2014 werd ze benaderd om als notulist voor Stichting Brisa aan de slag te gaan. Twee jaar later had ze de beslissing genomen om bestuurslid te worden, omdat ze onze gemeenschap van informatie wil voorzien en helpen waar nodig is.

“Stichting Brisa is een beraad die door de gemeente in het leven is geroepen om in informatie te voorzien betreffende de behoeftes van onze doelgroep. Ook helpen we bij het opstellen van beleid.  In de afgelopen jaren zijn er hierin wat wijzigingen gekomen en hebben we besloten om onze visie te veranderen en ons meer te richten op de behoeftes van de Antilliaanse/Arubaanse gemeenschap. We willen niet alleen informatieve bijeenkomsten organiseren, maar ook mensen helpen tot zover we kunnen. We zijn geen maatschappelijk werkers, desondanks adviseren we personen en gezinnen die problemen gedurende het immigratieproces hebben. Het is daarom van belang dat we samen werken om elkaar te helpen en in een positieve licht te blijven. Samen staan we sterk.”

“We willen laten zien dat onze mensen meer zijn dan wat er in de media naar voren komt. Wij zijn onder meer creatief, vrolijk, warm en slim!”

Karen Tromp–Hunte